Laat hier je gegevens achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Twijfel je nog? Dan bied ik een gratis kennismakingsgesprek aan.
We bespreken dan kort jouw hulpvraag, mijn werkwijze en of we een klik voelen samen.


Mijn werkwijze & visie

Mijn werkwijze & visie

Breek uit de gevangenis van je belemmerende overtuigingen!

Een holistische kijk betekent dat ik niet alleen naar de klacht of de ziekte kijk, maar naar de mens als geheel. De mens bestaat uit een lichaam, gedachten, emoties, de ziel en haar omgeving. Alles is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. Het maakt dan ook niet uit waar de disbalans ontstaat, uiteindelijk lijden alle andere niveaus er onder.

Ik geloof dat de klacht of het patroon ons iets wil vertellen. Waar zegt ons hoofd ja, maar zegt ons lichaam nee. Bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, werk en relaties. Het kan ook gaan over een traumatische gebeurtenis uit het verleden, waarbij we de emotie niet aankonden en we een conclusie hebben getrokken; een belemmerende overtuiging. De emotie zit opgeslagen in ons lichaam en wil gevoeld worden. Daarom gaat het leiden tot fysieke klachten of we trekken steeds dezelfde situaties (patronen) aan in ons leven.

Ons brein houdt ons weg bij pijn en wil overleven. Dit gaat volledig onderbewust. Sterker nog, 95% van onze gedachten en daarmee gedrag gaat onderbewust. In ons onderbewustzijn liggen onze meningen, overtuigingen en waarden opgeslagen, alsmede onze automatische reacties. Om deze reden is het ook zo lastig om met doorzettingsvermogen en wilskracht ons gedrag te veranderen.

Een voorbeeld van hoe sterk ons onderbewustzijn is:
Een kind wat niet veel tijd en aandacht kreeg, behalve als het ziek was. Het kind trekt op een gegeven moment de conclusie, hé als ik ziek ben krijg ik liefde en aandacht. Met als gevolg dat het kind steeds meer ziek werd, om op deze manier liefde te krijgen van de ouders/verzorgers. Op een gegeven moment wordt het kind ouder en wil het zelf niet meer ziek zijn. Met de bewuste mind wordt van alles geprobeerd om weer gezond te worden, maar dit lukt niet. Dit komt omdat het onderbewustzijn dat niet toestaat, want dan verliest het immers de liefde en aandacht. Dat verlangen is sterker dan het bewuste verlangen naar gezond zijn. Dit noemen we ziektewinst.

Met andere woorden: onze uiterlijke wereld is een afspiegeling van onze innerlijke wereld. Dus wat we willen is helpende overtuigingen.

Tijdens de sessies gaan we vooral aan de slag met wat je wel wilt en onderzoeken we de boodschap van de klacht. Zodat we erna alle belemmerende overtuigingen en stress die erbij komt kijken transformeren. De basis van mijn sessies is Psych-k® , maar soms maak ik ook gebruik van helende Reiki energie als ik voel dat dit nodig is.

Lees hieronder meer over Psych-k® en Reiki.

Mijn werkwijze & visie

PSYCH-K®

Dit is een simpele methode om belemmerende overtuigingen en stress op het niveau van het onderbewustzijn te transformeren naar wat we wél willen. Geen urenlange praatsessies met drama, maar vooral aan de slag.

We checken wat ons onderbewustzijn nou eigenlijk gelooft, door middel van spiertesten. Als dit niet helpend is, doorlopen we een balans (oefening). Hierdoor wordt er een balans tussen de linker- en rechter hersenhelft gecreëerd.

We herprogrammeren het onderbewustzijn zo, dat het ons gaat ondersteunen in plaats van tegenwerken. Zodra we daarna in het leven een mooie actiestap zetten, zullen we  resultaten en wonderen gaan zien.

Reiki

Reiki is een Japanse geneeswijze die gebruik maakt van zachte handoplegging. Reiki kan het best vertaald worden als universele levensenergie. Reiki brengt een helingsproces op gang op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. De energie weet zelf waar het heen mag. Het kan blokkades opheffen zodat de energie weer gaat stromen. Eventueel combineer ik dit met chakra balancing.

Bij medische of psychische klachten dient altijd contact gezocht te worden met een arts. Reiki en Psych-k® zijn geen vervanging van een reguliere behandeling, wel kan het ondersteunend werken. Lees ook de uitgebreide disclaimer.

Mijn werkwijze & visie

Klaar voor jouw lievelingsleven?

Laat hier je gegevens achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Twijfel je nog? Dan bied ik een gratis kennismakingsgesprek aan.
We bespreken dan kort jouw hulpvraag, mijn werkwijze en of we een klik voelen samen.